XTERRA DENMARK AARHUS

INTRO

Velkommen til XTERRA Denmark Aarhus 2019! XTERRA byder den 16. juni på fede off-road -oplevelser og seje udfordringer, når ét af verdens største XTERRA-events afholdes ved Moesgaard Strand. Og i 2019 bliver det endnu federe – XTERRA Denmark er nemlig flyttet fra Møns Klint og til Europas største offroad triathlon event i Aarhus, så der kommer et internationalt præg.

Med helt udsolgte events de tidligere år, bliver XTERRA Aarhus 2019 endnu engang en sand XTERRA-fest, med plads til alle!

Weekenden i Aarhus byder på offroad multisport i den smukke natur ved Aarhus. Og NU er der åbent for samtlige distancer til XTERRA Aarhus – vælg mellem fem forskellige distancer.

Først er der XTERRA Denmark Triathlon, hvor PROer og Age Group-atleter kæmper med om den samlede sejr og 7.500 USD hos PROerne, og der er slots til XTERRA VM på Maui, Hawaii, på spil hos Age Group. Distancen her er den fulde distance, med 1500m svømning, 30 km MTB og 10 km trailløb.

Dernæst er der XTERRA Triathlon til de seje triathleter. Her er svømningen 750m istedet for 1500m, men MTB er 30 km og trailløb er 10 km. Derudover er der XTERRA Stafet, hvor man som et hold af 2 eller 3 personer, kan prøve kræfter som en stafet.

Og synes du Triathlon er lidt for lang eller vil du bare gerne give gas på en kortere distance, så tilmeld dig XTERRA Sprint med 375m svømning – 17 MTB – 5 km trailløb. Eller spring svømningen over og tilmeld dig XTERRA Duathlon med 5 km trailløb – 17 km MTB – 5 km trailløb.

Der er noget for alle. Og i år samles alle distancerne søndag den 16. juni, hvor der vil være en kæmpe XTERRA fest!

Følgende distancer til XTERRA Aarhus 2019 er åbne for tilmelding:

XTERRA Denmark Triathlon (søndag):
1500 m svøm – 30 km MTB – 10 km trailløb

XTERRA Triathlon (søndag):
750 m svøm – 30 km MTB – 10 km trailløb

XTERRA Sprint (søndag):
375 m svøm – 17 km MTB – 5 km trailløb

XTERRA Duathlon (søndag):
5 km trailløb – 17 km MTB – 5 km trailløb

XTERRA Triathlon Stafet (søndag):
750 m svøm – 30 km MTB – 10 km trailløb
(fordelt mellem 2-3 deltagere som en stafet)

DATO & STED

16. juni 2019

Adresse: Moesgård Strand, Strandskovvej 2, 8270 Højbjerg

GPS koordinat: 56°05’18.8″N 10°14’51.5″E

TILMELDING

DISTANCER

Leder du efter en fuld distance XTERRA? Så har du fundet den, og for den første gang vil den fulde distance være at finde i Aarhus. Hvis du vil køre næsten samme distance, bare med 750m svømning istedet, så vælg XTERRA Triathlon. Du bestemmer.

Her har du alle tre discipliner – svøm, cykel og løb – men med et ekstra krydderi i form a offroad. Svøm 1500m open water svømning ved den smukke Moesgaard Strand, cykel 30 km MTB i de flotte skove lige uden for Aarhus i Marselisborg Skoven og Fløjstrup Skov. Her finder du nogle af de bedste MTB spor i Danmark. Ruten er et stort loop med en blanding af de bedste skovene har at tilbyde med single track og grus. Der er noget for alle og alle vil blive udfordret, og som altid i XTERRA –> alle kan være med! Til sidst består løbet af 2 loops af 5 km trailløb nord for Moesgaard Strand – igen er det en god blanding af singletrack, grus, skov og strandløb.

XTERRA Denmark Triathlon distancen vil også have kvalifikations-pladser til XTERRA VM på Maui, Hawaii, i Oktober 2019. Der vil også være et PRO-felt til XTERRA Denmark Aarhus på denne distance.

 • 1500 m Svømning
 • 30 km MTB
 • 10 km trailløb

XTERRA Triathlon-distancen byder på 750m svømning ved Moesgaard Strand, 30 km MTB i Marselisborg- og Fløjstrup Skov og 10 km trailløb i skoven og langs kysten.

Svømningen er med strandstart i sandet på Moesgaard Strand og en såkaldt Australian Exit efter første omgang på den 375m lange svømmerute, hvor der skal svømmer 2 omgange.

MTB-ruten er en blanding af alsidigt terræn og udfordrende singletrack, på store dele af det etablerede spor i skoven. Glæd dig til ruten – den har fået de bedste anbefalinger.

Løberuten har både højdemeter og fede trail-segmenter, og selvfølgelig også lidt trapper undervejs. Det er trailløb, når det er bedst.

 • 750 m Svømning
 • 30 km MTB
 • 10 km trailløb

Igen i år vil der være en kortere distance, nemlig Sprint. Er du relativt ny i gamet, så er det distancen for dig, der vil kaste dig ud i offroad-verdenen. Men tro os – også de hurtige kan få en udfordring, og give den fuld gas. Igen – alle kan være med.

XTERRA Sprint-distancen byder på 375m svømning ved Moesgaard Strand, 20 km MTB i Marselisborg- og Fløjstrup Skov og 5 km trailløb i skoven og langs kysten.

Sprint-distancen vil i år være placeret om søndagen sammen med de andre distancer, og starten vil finde sted om formiddagen. Du vil opleve meget fra de samme ruter som på Triathlon, bare kortere. Starten er med 375m svømning ved Moesgaard Strand, efterfulgt af 20 km fed MTB cykling i skovene omkring Moesgaard Strand. Til slut løbes 1 omgang af 5 km trailløb nord for Moesgaard Strand, inden du velfortjent kan krydse målstregen. Løbet vil være en blanding af singletrack, grusstier, løb i skovbunden og langs stranden.

 • 375 m svømning
 • 20 km MTB
 • 5 km trailløb

Er du mere til løb og cykling, så har vi også distancen til dig. Udfordre dig selv på Duathlon.

XTERRA Duathlon-distancen byder på 5 km trailløb i skoven og langs kysten, 20 km MTB i Marselisborg- og Fløjstrup Skov og til sidst 5 km trailløb igen.

Starten går fra Moesgaard Strand med 5 km trailløb nord for Moesgaard Strand med en blanding af løb på singletrack, grusstier, i skovbunden og langs stranden. Herefter er det igennem skiftezonen ved stævnepladsen og ud på de 20 km MTB i Marselisborg Skov og Fløjstrup Skov. Her finder du en god mix af singletrack og grusstier, hvor de fleste kan være med, men også de erfarne bliver udfordret på fysikken og intensiteten. Til slut løber du endnu en omgang på 5 km trailløb inden du velfortjent kan krydse målstregen.

 • 5 km trailløb
 • 20 km MTB
 • 5 km trailløb

Gør XTERRA til en hold-oplevelse og prøv kræfter med XTERRA-distancen som en stafet.

Man kan være 2 eller 3 personer på et stafethold, og stafetten gives videre efter hver distance i skiftezonen.

Ruten og distancen er den samme som Triathlon-distancen med 750m svømning, og stafetten foregår også samtidig med de andre deltagere. Der vil i 2019 være et separat område i skiftezonen til stafet-deltagere.

 • 750 m Svømning
 • 30 km MTB
 • 10 km trailløb

RUTEN

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det kræver en robust mountainbike og grovknoppede trailsko, når det udfordrende terræn ved Moesgaard skal besejres.

Ruten vil føre deltagerne gennem smukke og varierende skov- og strandområder. Der vil være dybe slugter, der skal forceres, trapper, der skal bestiges, åløb, der skal passeres, og ikke mindst bakker, der skal overvindes, på både MTB’en og i trailskoene.

Fokus har været at skabe en varieret offroad rute med hovedvægt på det tekniske og fysiske for deltagerne, og med naturen som dagsorden.

OBS! Ruterne vil blive offentliggjort løbende, når alle detaljer er på plads. Typisk offentliggøres ruterne 2 uger inden stævnet.

MARKERING AF RUTEN

Ruterne til XTERRA Aarhus vil være markeret efter XTERRA Nordics høje standard og gør det let som en leg at finde rundt på sporene. Ruterne sættes op i løbet af ugen op til eventet og når de er klar, er der fri mulighed for at teste ruterne på egen hånd.

Du kan allerede nu få et smugkig på ruterne. Klik på linket og se ruterne.

TILMELDING & PRIS

Tilmelding sker igennem Sportstiming (klik her) og koster kr. 15,- i tilmeldingsgebyr.

Priserne til XTERRA Aarhus 2019:

XTERRA Denmark Triathlon
Kr. 899,-

Antal billetter til salg: 300 stk.

XTERRA Triathlon
Kr. 899,-

Antal billetter til salg: 300 stk.

XTERRA Sprint
Kr. 549,-

Antal billetter til salg: 150 stk.

XTERRA Duathlon
Kr. 499,-

Antal billetter til salg: 150 stk.

XTERRA Triathlon Stafet
Kr. 1.199,-

Antal billetter til salg: 35 hold

Der er følgende antal startnumre til salg:

XTERRA Denmark Triathlon: 300 stk.
XTERRA Triathlon: 300 stk.
XTERRA Sprint: 150 stk.
XTERRA Duathlon: 150 stk.
XTERRA Triathlon Stafet: 35 hold

Læs venligst tilmeldingsbetingelserne (se nedenfor) før du tilmelder dig.

BETINGELSER

Du bedes venligst læse tilmeldingsbetingelserne før du tilmelder dig (se dem her). Ved tilmelding accepterer du disse betingelser. Hvis du har spørgsmål vedr. tilmelding m.m. er du altid velkommen til at kontakte os.

BETINGELSER

DET FÅR DU

Denmark Triathlon, Triathlon, Sprint, Duathlon & Stafet:
• Startnummer
• Professionel tidstagning
• Lækker forplejning i depoter med energi fra PurePower
• Unik XTERRA badehætte
• XTERRA Aarhus 2019 Finisher medalje
• Unik XTERRA Aarhus 2019 Finisher T-shirt i god kvalitet og åndbart materiale
• Adgang til Finisher Zone
• Et vaskeægte XTERRA Finisher Food måltid fra The Burger Shack
• Drikkevarer i Finisher Zone
• Billeder fra stævnet
• Flotte præmier og lodtrækningspræmier
… og den fedeste XTERRA-stemning!

ENERGI & VÆSKE

Der vil være væske- og energidepoter undervejs på ruten, hvor du hurtigt kan tanke energi, mens du er igang. I Athlete Guide (modtages ca. en uge før stævnet) vil du kunne finde en præcis beskrivelse af energiprodukterne i væskedepoterne, og hvor depoterne er placeret på ruten.

OM STÆVNET

XTERRA handler om at gå offroad og dyrke sport i naturen! Og ved at tage det bedste fra triathlon og mudre det til, får man
en kombination af helt unikke oplevelser og udfordringer. Det er den afslappede ”hang loose” stemning som man ikke finder mange andre steder, sammen med fællesskabet om den rå natur, der gør XTERRA til de førende offroad triathlon events inden for sporten.

I XTERRA er vi én stor familie og der er plads til alle – det handler om at blive våd, mudret til og ikke mindst prøve sine egne grænser af.

Den fulde distance begynder med svømning ud fra Moesgaard Strand. Herfra løber du som deltager op af vandet og op til skiftezonen, hvor du smider våddragten og skifter til mountainbike. MTB-ruten byder på 30 km unikke spor i det udfordrende terræn lige uden for Aarhus.

Derefter går turen tilbage igennem skiftezonen, hvor der skiftes til trailløbesko og du begiver dig ud på trailruten.
En løbetur som tager deltagerne igennem skov og strand, og som med sikkerhed nok skal trække de sidste kræfter ud af kroppen. Til sidst løber du i mål under XTERRA-portalen og kan kalde dig en ægte XTERRA Warrior!

VIDEO FRA XTERRA AARHUS

VIDEO FRA XTERRA DENMARK PRO OG AGE GROUP 2017

FINISHER ZONE

XTERRA Finisher Zonen er klar til dig, når du krydser målstregen og kan kalde dig selv en XTERRA Warrior. Her får du overrakt din velfortjente XTERRA-medalje, og du kan i ro og mag få pusten og slappe af med drikkevarer og lidt lækkert, mens du giver de andre deltagere en high-five. Her finder du også dit måltid Finisher Food samt lidt drikkevarer og frugt, som er inkluderet i prisen.

STÆVNEPLADS

Stævnepladsen ligger centralt i forhold til skiftezonen og alle ruterne. Her findes registrering/information, XTERRA Shoppen, expo, salg af mad og drikke, merchandise, førstehjælp, toiletter m.m. Der er gode parkeringsmuligheder helt op til stævnepladsen.

RACE BRIEFING

Det er obligatorisk for alle deltagere at deltage i Race Briefingen kort før start. I briefingen gøres der bla. opmærksom på de vigtigste regler, aktuelle vejrforhold m.m. samt ruten gennemgås, så du er bedst muligt forberedt til din store dag.

SKIFTEZONE

Skiftezonen er afspæret, og der er kun adgang for deltagere med gyldigt startnummer. Den vil være under opsyn under hele stævnet. Der er bike racks til alle deltagere. Begge skift, T1 og T2, foregår i samme skiftezone. Løberuten går ikke igennem skiftezonen i forbindelse med, at der løbes omgange. Der er et specielt område til Triathlon Stafet i skiftezonen.

TIDSTAGNING

Tilmelding, tidstagning og resultatformidling foretages af Sportstiming. Alle deltagere vil få udleveret en startpakke med chip, startnumre m.m. Al tidstagning sker med professionelt udstyr og der vil være LIVE-dækning af alle deltagere online. Efter løbet vil der være mellemtider med bla. skiftetider i T1 og T2.

TIDSPLAN

Den foreløbige tidsplan ser således ud:
(mindre ændringer kan foretages til fordel for deltagerne)

Lørdag den 15. juni:
Kl. 11.00-14.00: Race Venue og Expo er åben
Kl. 11.00-14.00: Registrering og afhentning af startnummer

Søndag den 16. juni
Kl. 07.00-18.00: Race Venue og Expo er åben

Kl. 9.00: XTERRA Sprint
Kl. 9.00: XTERRA Duathlon

Kl. 12.00: XTERRA Denmark Triathlon (PRO)
Kl. 12.01: XTERRA Denmark Triathlon (Age Group)

Kl. 12.30: XTERRA Triathlon
Kl. 12.30: XTERRA Triathlon Stafet

Cykel check-ind og registrering i tidsrummet:

Cykel check-in, registrering og afhentning af startnummer kan ske løbende i løbet af søndagen. De specifikke tidspunkter for disse og Race Briefing vil komme senere.

OVERNATNING

Vi er rigtig glade for at kunne præsentere Scandic Aarhus som vores Officielle Overnatningspartner. Med Scandic Hotels i Aarhus får du alt, hvad du har brug for som XTERRA Warrior, der kan fuldende din weekend og din oplevelse til XTERRA Denmark Aarhus 2019. Læs mere nedenfor om, hvilke fordele du som XTERRA deltager får, når du booker overnatning hos Scandic Aarhus.

Scandic i Aarhus byder på beliggenhed i hjertet af Aarhus, gastronomiske madoplevelser, og hoteller der omfavner hele familien. Scandic har ét fælles mål for øje; nemlig at sikre gæsten en unik hoteloplevelse som giver gæsterne lyst til at komme igen. Som nordens mest bæredygtige hotelkæde er de altid fokuseret på miljø, socialt ansvarlighed og tilgængelighed, og det betyder meget for os hos XTERRA.

DINE FORDELE

Med Scandic Aarhus indgås der er samarbejde, der giver værdi til deltagerne til XTERRA Denmark Aarhus 2019. Således får alle deltagere 20% rabat på deres overnatning ved Scandic Hoteller i Aarhus. Rabatkoden modtages via e-mail, som du får tilsendt kort efter din tilmelding til XTERRA Denmark Aarhus 2019. Kan du ikke finde den, så send en mail til info@xterranordic.com, og vi vil sende koden til dig.

Booking foregår normalt via Scandic Aarhus’ hjemmeside, hvor du tilføjer bookingkoden undervejs i din booking, og dermed får dine 20% rabat på overnatning.

EXPO

På stævnepladsen vil der være en expo med sponsorer, samarbejdspartnere m.m. som vil sælge og dele ud af produkter eller hjælpe jer deltagere på anden vis. Kig forbi deres stande og bliv klogere på noget nyt.

SERVICE FOR FIRMAER

XTERRA Denmark Aarhus er en oplagt mulighed for firmaer som vil i kontakt med en alsidig og bred del af sportsfolk og motionister. Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du vil være en del af XTERRA Denmark Aarhus 2018.

REJSE INFO

Det tager ca. 20 min. i bil fra Aarhus centrum og ca. 30 min. på cykel til Moesgård Strand.

Adresse: Moesgård Strand, Strandskovvej 2, 8270 Højbjerg – GPS koordinat: 56°05’18.8″N 10°14’51.5″E

FRIVILLIG

Til et stort event som XTERRA Denmark Aarhus skal der bruges mange hjælpende hænder, og vi giver gerne noget lækkert igen som tak. Har du lyst til at være en del af det fede XTERRA Denmark Aarhus Volunteer Crew i dagene op til og på selve den 16. juni i Aarhus, så kontakt os meget gerne på info@xterranordic.com!

FØLG OS OG BLIV KLAR TIL XTERRA DENMARK AARHUS 2019

SPONSORS, SUPPLIERS AND PARTNERS