SUCCESFULD OFFROAD TRIATHLON I NYE RAMMER

Møns Klint er som skabt til sportsoplevelser for store og for små, og appellerer i den grad til at invitere sportsfolk fra hele Danmark og verden til klinten. Running26 Events har igennem de sidste 4 år afholdt XTERRA Denmark Møns Klint og Klinteløbet ved GeoCenter Møns Klint med stor succes. Det kulminerede med XTERRA Europamesterskabet i 2017. Running26 har været glade for samarbejdet med GeoCenter Møns Klint og Vordingborg Kommune på XTERRA-konceptet, men der ønskes at give plads til noget nyt, og ryste posen med navneforandring til South Coast Ultra som bliver en del af den nye serie med offroad events, kaldet Trail Fox Series. Her afholdes North Coast Ultra med stor succes i Tisvilde den 6. april 2019. 

Det har desværre ikke været muligt at afholde flere XTERRA Nordic events end stævnet i Aarhus, men det skal ikke stoppe de passionerede arrangører bag XTERRA Nordic. Nu starter et nyt kapitel med offroad triathlon i DK, og det er med et nyt event, kaldet South Coast Ultra.

Running26 ønsker at fastholde Møns Klint som internationalt eventcenter, der jo er kendt for mulighederne for at dyrke outdoor aktiviteter, og følger nu tidens tendenser ved at operere med nye events, som samlet appellerer til en større brede, til gavn for lokale aktører inden for overnatning, bespisning mm. Det bliver et sportsevent over to dage med et mål på 1.500 deltagere fordelt på trailløb og offroad triathlon. 

Det bliver et event, hvor to succesfulde tidligere events slår sig sammen om at skabe et nyt fedt offroad koncept i Danmark, og her er Møns Klint det ideelle epicenter til at gå i luften. 

OFFROAD TRIATHLON
Running26 Events har siden 2014 sat standarden for offroad triathlon i Danmark, og det vil man blive ved med. Der har de sidste 3 år haft været 13.000 atleter igennem XTERRA events, og offroad triathlon har virkelig taget fat i Danmark. Ved at skifte navn fra XTERRA til SOUTH COAST ULTRA / Offroad Triathlon, vil der ganske rigtigt fjerne noget genkendelighed i event-verdenen, men eventet står for de samme ting – dog lidt anderledes og forhåbentlig bedre på nogle punkter. Et offroad triathlon event, der benytter de flotteste lokationer i Danmark, har de bedste ruter, og den helt specielle stemning fra events arrangeret af Running26 Events-gutterne, der har en stor passion for sport i naturen. Med andre ord – der tages alt det XTERRA er, og tilbyder det samme i et fornyet og fedt koncept sammen med North Coast Ultra-ekspertisen. Antallet af deltagere forventes at blive det samme eller højere, da der tilbydes en kortere svømning, samt en lavere og mere byg-selv pris. Således er startprisen for deltagelse helt nede på 599 kr., hvilket er valgt for at gøre Offroad Triathlon tilgængeligt til flere.

TRAIL RUN & HIKE
Eventet, der vil finde sted i weekenden den 7 – 8. september 2019, består ikke kun af Offroad Triathlon, men også af Trail Run af høj kvalitet. Der er trailløbs-delen, som udspringer fra sin storebror North Coast Ultra i Tisvilde i Nordsjælland. Dette trailløb har de sidste to år været udsolgt med 1.200 deltagere, og er til dato Sjællands største trailløb uden sammenligning. 

Og nu kommer så trailløbet South Coast Ultra (forkortet SCU herefter), der vil ligge om lørdagen den 7. september 2019. SCU vil blive co-brandet via North Coast Ultra’s Facebook-side og hjemmeside. 

Udover løbedelen vil SCU indeholde SCU HIKE, som er tiltænkt vandrefolket samt familier med en snert af konkurrence. Konceptet er at vandre 15 km på naturstier med 10 kg oppakning, naturligvis i de smukke naturområder ved Møns Klint. Ved mål modtager man et unikt vættelys med et præg af South Coast Ultra som minde fra Klinten. Derefter vil der være forplejning og massevis af god stemning på stævnepladsen. 

Trail Run og Hike har internationalt potentiale. SCU har således indgået et samarbejde med ITRA (International Trail Running Association), hvor ruterne bliver godkendt på deres internationale kalender, med mulighed for at deltagerne kan samle point til at deltage i spændende trailløb ude i den store verden. Det er en god platform for at lokke internationale løbere samt udenlandske motionister til Møns Klint. Møns Klint her terrænet til at blive et godkendt løb hos ITRA, og det giver deltagerne nogle spændende muligheder.

DU BYDES VELKOMMEN TIL ET SUCCESFULDT EVENT I NYE RAMMER
Hos XTERRA Nordic er det glædeligt, at Offroad Triathlon på Møns Klint finder sted igen – også selvom det er med et andet navn. Offroad Triathlon er en populær sport – elsket af mange – og det er glædeligt, at det tilbydes på så ideel og betagende en lokation.

Hop ind på South Coast Ultra’s hjemmeside, læs meget mere og tilmeld dig. Husk på – det er samme event og fede stemning, bare i nye rammer.

Visninger: 386