PREVIEW: BLÅBJERG BYDER PÅ SMUKT TERRÆN OG EN EKSTRA LANG DISTANCE

Sporet er tjekket igennem og ligeså er løberuten. Og vi har en helt klar melding til jer – GLÆD JER! Blåbjerg Plantage er noget for sig selv, og vi mener det, når vi siger, at det er eventyrland for det offroad-elskende folk. På søndag bydes der velkommen med to distancer, hvoraf en af dem kun kan findes til XTERRA Duathlon Blåbjerg.

Der er en stigende interesse for de længere distancer, og det er forsøgt imødekommet med en ekstra lang distance. Her skal man starte med at løbe 10 km trailløb, hvorefter der skal køres 5 omgange à 10 km – altså 50 km MTB – og til sidst slutter man af med 5 km trailløb. Der er lagt op til nogle ømme stænger, når dagen er omme. Men så er der altså ekstra god grund til at klappe sig selv og kammeraten på skulderen og til at give en kæmpe highfive. Den lange distance har vist sig populær.

Endnu en nyhed i XTERRA Duathlon Serien i år er en kort distance med 2,5 km løb, 10 km MTB og 2,5 km løb. Den er også i Blåbjerg, og er blevet taget godt imod. Der er nogenlunde lige mange på den korte distance og den lange distance. Hvem er favoritter til at tage de øverste trin på podiet i Blåbjerg kan du læse mere om her. Der er nogle stærke navne med, der også kan gøre sig gældende i den samlede stilling.

På Lang Duathlon er Janni Spangsberg favorit
På den lange distance i Blåbjerg kommer både vinderen fra Viborg og Gribskov, respektivt Janni Spangsberg og Carol Rasmussen. Janni så stærk ud i Viborg trods lidt sygdom. Med 50km MTB ser det lyst for Janni, der er klar favorit. Men mon ikke Carol nok skal formå at gøre sit bedste for at udfordre Janni. Hvis vinderen i morgen bliver en af de to, så står de godt i den samlede stilling med to 1. pladser. Malene Halling kommer også. Hun bevæger sig mere og mere op i rækkerne, og den lange distance her vil være en god forberedelse frem mod “X”-distancen til XTERRA Tisvilde den 1. juli, hvor distancen er 1500m svømning – 60km MTB – 20km trailløb.

Åben kamp hos herrerne på den lange distance
Det ligger op til en meget åben kamp hos herrerne på den lange distance. Til sidste afdeling i Gribskov var der en klar favorit, som tog sejren med en stor margen. Øivind Bjerkseth fra Norge gjorde det suverænt i de meget nordiske forhold med meget sne på ruten. I denne weekend er der ikke en favorit på papiret, så kampen om podiet og det øverste trin vil være spændende at følge. To herrer ligger dog lunt i svinget. Den ene er 2. pladsen fra sidste år, Sune Zoffmann. Den anden er 2. pladsen fra 2 uger siden i Gribskov, Jeppe Skovbjerg. Begge er fra Odense Triathlon Klub, så lidt intern klub-håneret er der også på spil.

En tredje herre, der fortjener at nævnes er Esben Theibel fra Aarhus MTB. Han ligger nr. 1 i den samlede stilling og blev nr. 4 både i Viborg og Gribskov. Med en baggrund i MTB ligger den 50 km lange MTB-rute godt til Esben, men vurderet ud fra Gribskov vil Esben tabe tid til Jeppe på både i trailskoene og på MTBen. En klubkammerat til Esben har også her sent meldt sin ankomst. Det er Mikkel Hyldig, som nok også kan vise sig gældende søndag. Mikkel blev nr. 3 i Viborg sidste år.

Podietagere på Kort Duathlon hos kvinder kommer
Der er kamp om den samlede stilling hos kvinderne på Kort Duathlon. Den førende kvinde overall, Regitta Lehmann, kommer. Hun fik en 2. plads i Viborg og en 4. plads i Gribskov, og må derfor være umiddelbar favorit. Regitta kan få udfordring fra Vibeke Bertram, der blev nr. 3 i Viborg.

Den stærke Aalborggenser fra XTERRA Duathlon Viborg er med igen
Til 1. afdeling af XTERRA Duathlon Serien i Viborg var der en mand på den korte distance, der løb og kørte hurtigere end alle andre. Han kom fra Nordjylland og har tidligere kørt duathlon på eliteniveau. Det er Carsten Straszek, der i den grad stadig har farten i sig. Hvis Carsten vinder i morgen, så ligger han godt til i den samlede pointstilling på den korte distance med to 1. pladser. Carstens hovedmål er XTERRA Duathlon Rebild European Championship den 22. april. 3. pladsen fra Viborg, Simon Boller, kommer også.

VI SES PÅ SØNDAG OG HUSK AT BRUG #XTERRANORDIC
Blåbjerg Plantage er sammen med XTERRA-crewet klar til at byde jer velkommen til en fed dag i sporet, hvor der helt sikkert skal kæmpes og grænser skal overskrides, når den ekstra lange distance skal gennemgøres. Den samlede stilling spidser til, og flere folk kan få 3 resultater. Og det er netop ens 3 bedste resultater, der tæller.

Husk at følg med på Facebook her, hvor vi vil holde jer opdateret om stævnet undervejs. Og følg også med på Instagram her, hvor der kommer en masse fede billeder. Brug også meget gerne #xterranordic på jeres egne billeder, så vi kan se jeres smil, og i kan dele jeres oplevelser med andre.

Visninger: 39