XTERRA NORWAY NOREFJELL

RUTERNE ER OFFENTLIGGJORT

Her finder du de hårde, smukke og udfordrende ruter til XTERRA Norway Norefjell 2018. Ligesom i 2018 skal der kæmpes, men med de spektakulære udsigter er det alle anstrengelserne værd. Vi præsenterer her SPECIALIZED MTB Cykelruten, der er 1 omgang på 30 km med start og slut to forskellige steder. SALOMON Løberuten er 1 omgang på 10 km, hvor man starter ved Norefjell Ski & Spa og herfra løber op på toppen af fjellet og ned igen.

*Der tages forbehold for ændringer på ruterne, der vil gavne deltagerne.

DELTAGER INFORMATION

Få svar på alle dine spørgsmål i Deltager Information og forbered dig til race den 1. september 2018.

INTRO

Vi er glade for at vi i samarbejde med Norefjell Ski & Spa kan præsentere XTERRA Norway 2018 – en sjov og udfordrende off-road event i den vilde norske natur. XTERRA er verdens største off-road triathlon-serie og er præget af høj kvalitet og service.

XTERRA flytter de velkendte triathlon discipliner ud i terrænet og mudrer dem til. Til XTERRA Norway er der fire distancer, der giver alle mulighed for at deltage i en konkurrence på naturens præmisser.

Med placeringen på Oslos nærmeste høje bjerg, vil der være mulighed for at prøve kræfter med mange højdemeter, fede stier og fantastisk natur.

Der vil være følgende distancer til XTERRA Norway 2018:

XTERRA Trail Run
10 km trail run / 21 km trail run

XTERRA Bike & Run
1 km trailløb – 30 km MTB – 10 km trailløb

XTERRA Stafet
1500 m svøm – 30 km MTB – 10 km trailløb
(fordelt mellem 2-3 deltagere som en stafet)

XTERRA Triathlon
1500 m svøm – 30 km MTB – 10 km trailløb

DATO & STED

1. september 2018

Adresse: Norefjell Ski & Spa, Bøeseter, 3536 Noresund

GPS koordinat: 60°13’37.7″N 9°31’11.0″E

TILMELDING

DISTANCER

XTERRA Triathlon-distancen byder på 1500 m svømning i søen Krøderen, 30 km MTB i skovene på bjerget og 10 km trailløb på fjellet.

Svømningen er 2 x 750 m med strandstart i sandet ved søen og med australian exit efter første omgang. Svømmebanen vil være tydeligt markeret med bøjer og der vil være livreddere i vandet.

MTB-ruten går fra søen ved Noresund og op til Norefjell Ski & Spa på bjerget. Deltagerne vil blive udfordret på de mange højdemeter, singletrack og den fantastiske natur undervejs.

Løberuten starter ved Norefjell Ski & Spa og går gennem den vilde natur op til toppen af fjellet. Der er garanti for mælkesyre i lårene og en fantastisk udsigt undervejs, før man løber i mål ved Norefjell Ski & Spa.

  • 1500 m svømning
  • 30 km MTB
  • 10 km trailløb

XTERRA Bike & Run distancen byder på 1 km trailløb ved søen Krøderen, 30 km MTB i skovene på bjerget og 10 km trailløb på fjellet.

Den første løbetur er en kort rute ved søen Krøderen i dalen, for at få spredning på feltet og få pulsen op inden cyklingen.

MTB-ruten går fra søen ved Noresund og op til Norefjell Ski & Spa på bjerget. Deltagerne vil blive udfordret på de mange højdemeter, singletrack og den fantastiske natur undervejs.

Løberuten på 10 km starter ved Norefjell Ski & Spa og går gennem den vilde natur på fjellet. Der er garanti for mælkesyre i lårene og en fantastisk udsigt undervejs, før man løber i mål ved Norefjell Ski & Spa.

  • 1 km trailløb
  • 30 km MTB
  • 10 km trailløb

Gør XTERRA til en hold-oplevelse og prøv kræfter med XTERRA-distancen som en stafet.

Man kan være 2 eller 3 personer på et stafethold og stafetten gives videre efter hver distance i skiftezonen.

Ruten og distancen er den samme som den XTERRA Triathlon-distancen og stafetten foregår også samtidig med de andre deltagere.

  • 750 m svømning
  • 30 km MTB
  • 10 km trailløb

Tilmeld dig XTERRA Trail Run og tag på en udfordrende trail løbetur på fjellet.

10 km ruten foregår på samme rute som XTERRA Triathlon og byder på en masse højdemeter, krævende terræn og fantastisk natur. 21 km ruten løber to loops af 10 km ruten.

RUTEN

Det kræver i den grad en mountainbike og et par gode trailløbesko at begive sig ud på den udfordrende XTERRA-rute til XTERRA Norway.

Ruten tager deltagerne med på en fed og krævende tur i skovene og på fjellet i området ved Norefjell, med tekniske segmenter og flot natur.

Fokus har været at skabe en rute som er hård, sjov og unik, og som vil give deltagerne den fedeste off-road oplevelse de kunne drømme om.

MARKERING AF RUTEN

Ruterne til XTERRA Norway vil være markeret efter XTERRA Nordics høje standard og gør det let som en leg at finde rundt på sporene. Ruterne sættes op i løbet af ugen op til eventen og når de er klar, er der fri mulighed for at teste ruterne på egen hånd.

TILMELDING & PRIS

Tilmelding sker igennem Sportstiming (klik her) og koster 6% i tilmeldingsgebyr.

Priserne til XTERRA Norway 2018:

XTERRA Trail Run 10 km
NOK 249,- (indtil 26. aug.)
NOK 299,- (fra 27. aug.)

XTERRA Trail Run 21 km
NOK 349,- (indtil 26. aug.)
NOK 399,- (fra 27. aug.)

XTERRA Bike & Run
Kr. 699,- (indtil 16. feb.)
Kr. 899,- (17. feb. til 31. maj)
Kr. 1099,- (fra 1. juni)

XTERRA Stafett
Kr. 1199,- (indtil 16. feb.)
Kr. 1399,- (17. feb. til 31. maj)
Kr. 1599,- (fra 1. juni)

XTERRA Triathlon
Kr. 699,- (indtil 16. jan.)
Kr. 899,- (17. jan. til 16. feb.)
Kr. 1099,- (17. feb. til 31. maj)
Kr. 1299,- (fra 1. juni)

Der er følgende antal startnumre til salg:

XTERRA Bike & Run: 200 stk.
XTERRA Stafet: 20 hold
XTERRA Triathlon: 400 stk.

Læs venligst tilmeldingsbetingelserne (se nedenfor) før du tilmelder dig.

BETINGELSER

Du bedes venligst læse tilmeldingsbetingelserne før du tilmelder dig (se dem her). Ved tilmelding accepterer du disse betingelser. Hvis du har spørgsmål vedr. tilmelding m.m. er du altid velkommen til at kontakte os.

BETINGELSER

DET FÅR DU

Triathlon, Bike & Run & Stafet:
• Live online tidstagning via Sportstiming
• Unik XTERRA svømmehætte (gælder ikke Bike & Run)
• Energigel fra PurePower under løbet
• Energibar fra PurePower efter løbet
• Adgang til Finisher Zone
• Et varmt Finisher måltid når du kommer i mål
• Drikkevarer i Finisher Zone
• XTERRA Norway 2018 finisher medalje
• XTERRA Norway finisher t-shirt i god kvalitet og åndbart materiale
• Billeder og video fra stævnet
• Flotte præmier og lodtrækningspræmier
… og den fedeste XTERRA-stemning!

ENERGI & VÆSKE

Der vil være væske- og energidepoter undervejs på ruten, hvor man hurtigt kan hydrere mens man er igang. I deltagerinformationen (modtages ca. en uge før stævnet) vil du kunne finde en præcis beskrivelse af energiprodukterne i væskedepoterne, og hvor depoterne er placeret på ruten.

OM STÆVNET

XTERRA handler om at gå off-road! Og ved at tage det bedste fra triathlon og mudre det til, får man
en kombination af helt unikke oplevelser og udfordringer. Det er den afslappede ”hang loose” stemning fra Maui, sammen med fællesskabet om den rå natur, der gør XTERRA til de førende off-road triathlon events inden for sporten.

I XTERRA er vi én stor familie og der er plads til alle – det handler om at blive våd, mudret til og ikke mindst prøve sine egne grænser af.

Den fulde distance begynder med svømning på svømmeruten i søen Krøderen. Herfra løber deltagerne op af vandet og op til skiftezonen ved søen, hvor de smider våddragten og skifter til deres mountainbike. MTB-ruten byder på 30 km unikke spor og udfordrende terræn.

Derefter går turen igennem skiftezonen ved Norefjell Ski & Spa, hvor der skiftes til trailløbesko og ud på trailruten.
En løbetur som tager deltagerne ud på eventyr på fjeldet og som med sikkerhed trækker de sidste kræfter ud af kroppen på deltagerne. Til sidst løber man i mål under XTERRA-portalen og kan kalde sig selv en ægte XTERRA Warrior!

VIDEO FRA 2017

FINISHER ZONE

XTERRA Finisher Zonen er det område du løber ind i, når du kommer i mål under XTERRA-portalen, og hvor du får overrakt din XTERRA-medalje. Der er kun adgang for XTERRA-deltagere og her kan du i ro og mag få pusten og slappe af, mens du giver de andre deltagere en high-five.

Det er også her du finder al den gode forplejning, som du har gjort dig fortjent til oven på dagens udfordringer. Der vil være energiprodukter fra PurePower, drikkevarer og frugt. Red Bull sørger for ekstra energidrik til alle deltagere.

Du er garanteret også sulten, når du kommer i mål, så vi sørger også for et varmt og godt måltid mad til dig og lidt snacks.

STÆVNEPLADS

Stævnepladsen ligger ved Norefjell Ski & Spa og er placeret centralt i forhold til skiftezonen og alle ruterne. Her findes registrering/information, expo, salg af mad og drikke, merchandise, førstehjælp, toiletter m.m. Der er gode parkeringsmuligheder helt op til stævnepladsen.

RACE BRIEFING

Det er obligatorisk for alle deltagere at deltage i race briefingen kort før start. I briefingen gøres der bla. opmærksom på de vigtigste regler, aktuelle vejrforhold m.m. samt ruten gennemgås.

SKIFTEZONE

Skiftezonen er afspæret, og der er kun adgang for deltagere med startnummer og vil være under opsyn under hele stævnet. Der er bike racks til alle deltagere i skiftezonen. Det første skifte (T1) foregår i skiftezonen nede i dalen, ved søen hvor svømningen foregår. Andet skifte (T2) foregår i skiftezonen oppe på bjerget, ved Norefjell Ski & Spa hvor MTB-ruten ender og løberuten begynder.

TIDSTAGNING

Tilmelding, tidstagning og resultatformidling foretages af Sportstiming. Alle deltagere vil få udleveret en startpakke med chip, startnumre m.m. Al tidstagning sker med professionelt udstyr og der vil være LIVE-dækning af alle deltagere online. Efter løbet vil der være mellemtider.

REJSE INFO

Det tager ca. 1,5 time i bil fra Oslo centrum.

Adresse: Norefjell Ski & Spa, Bøeseter, 3536 Noresund

TIDSPLAN

Den foreløbige tidsplan ser således ud:
(kan ændres frem til stævnet)

Lørdag d. 1. september:
Kl. 08.00-17.00: Eventpladsen er åben
Kl. 10.00: XTERRA Triathlon + XTERRA Stafet
Kl. 10.30: XTERRA Bike & Run

Cykel tjek-ind i skiftezonen i tidsrummet:

Kl. 08.00-09.30: Triathlon
Kl. 08.00-09.30: Bike & Run

OVERNATNING

Norefjell Ski & Spa tilbyder specielle priser for XTERRA-deltagere, men antallet af tilbudspakker er begrænset og dermed først-til-mølle.

MINI SUITES
1 person: 1.200 NOK/nat inklusiv morgenmad (før 1.410 NOK)
2 personer: 1.500 NOK/nat inklusiv morgenmad (før 2.310 NOK)

For at gøre brug af disse rabatpriser, skal du kontakte Norefjell Ski & Spa og skrive “XTERRA Norway Norefjell” i emnefeltet.

VILLA SUITES 
1 person: 1.600 NOK/nat inklusiv morgenmad (før 1.810 NOK)
2 personer: 1.900 NOK/nat inklusiv morgenmad (før 2.910 NOK)
3 personer: 2.200 NOK/nat inklusiv morgenmad (før 3.210 NOK)

NOREFJELL SKI & SPA

Et spændende resort på det smukke fjeld kun 1,5 time fra Oslo og Gardermoen. Hotellet åbnede i foråret 2009 og har vundet adskillige priser. Hotellet er kåret til Norges bedste spa-hotel og Norges bedste skisportssted, samt vundet priser for dets gennemførte og smukke design.

Hotellet tilbyder rekreative oplevelser og spa, på en måde som du sandsynligvis aldrig har oplevet det før. Vores visuelle identitet er baseret på detaljer fra Norefjells natur og dyreliv. Resortet består af 244 værelser på hotellet, heraf 121 dobbeltværelser og 123 lejligheder samt 161 lejligheder i landsbyen.

Fjeldet ligger centralt i forhold til XTERRA, og du kan finde gode naturoplevelser lige udenfor hotellets dør. Uanset om det er dejlige vandreture eller spændende cykelture. Hvis du har brug for endnu flere udfordringer, kan du teste hotellets 16 meter høje klatrevæg.

En hård dag kan afsluttes i hotellets fantastiske spa-område med udsigt over bjergene. Både indendørs og udendørs faciliteter giver velvære, uanset vind og vejr. Forældre kan nyde Bøeseter Bath & Fitness, hvor alt også er organiseret – også for de yngste.
En overnatning på Norefjell vil gøre XTERRA Norway til en uforglemmelig oplevelse!

FACEBOOK

SPONSORS, SUPPLIERS AND PARTNERS