DANSKE JENS EMIL SLOTH NIELSEN LEVERER TOPRESULTAT TIL XTERRA CYPERN

Der er gået noget tid siden sidste XTERRA, og sikke det kribler i hele kroppen for at komme ud i naturen igen, opleve den gode stemning og møde alle jer seje deltagere til XTERRA. Der er nu lidt over 2 måneder til XTERRA starter igen i Danmark, men XTERRA European Tour er allerede igang.

Således fandt sæsonens første stævne sted her i weekenden, og det var med dansk deltagelse. Jens Emil SLOTH NIELSEN går all-in på XTERRA, og har i år valgt at starte sæsonen med XTERRA Cypern, hvor han kunne teste sig selv af tidligt på sæsonen. Vi har hørt SLOTH NIELSEN lidt om weekendens XTERRA, hans forventninger, og om resten af sæsonen. Læs med og bliv inspireret af det unge talent, der har kastet sig godt ud i den sport, som vi alle elsker.

STARTER SÆSONEN TIDLIGT FOR AT TESTE FORMEN
Selvom dette var Jens Emil’s andet XTERRA race i pro-feltet, så føler han sig stadig ny i gamet. Der er nogle erfarne herrer derude. Til forskel fra de fleste danske XTERRA stævner, så var svømmeruten på 1500m istedet for 750m. Jens Emil måtte sidste år sande, at der skulle ske forbedringer på svømningen:

Sidste år var 750m rigeligt til at sende mig langt bagud i feltet, og jeg har derfor arbejdet meget på svømningen henover vinteren, så jeg kunne få en chance i kampen mod de hårde gutter i pro-feltet“.

Jens Emil tog til XTERRA Cypern, sæsonens første stævne i XTERRA European Tour, for at se om den hårde træning henover vinteren havde båret frugt. Derudover sigter han mod at køre flere udenlandske XTERRA løb i år og fremover, så det var en oplagt chance for at få mere erfaring.

XTERRA CYPERN VAR EN GOD OPLEVELSE
Jens Emil havde en rigtig god oplevelse under løbet, og kan tage rigtig mange gode erfaringer med hjem til Danmark.

Vigtigst af alt er jeg glad for at se, at jeg har forbedret mig væsentligt på min svømning. Jeg kommer op af vandet 3,5 minutter efter frontgruppen, hvilket er en stor sejr i sig selv – taget mit niveau sidste år i betragtning“.

Jens Emil har herhjemme vist et højt niveau på cykling og løb, men han fik sin sag for på Cypern og måtte medgive, at de andre i pro-feltet virkelig har et højt niveau. Jens Emil kørte godt på cyklen og stillede cyklen godt oppe i feltet, faktisk helt fremme som nr. 4. Efter en god fight på de 10 km trailløb holdt han sin placering og kunne bryste sig af sin hidtil bedste placering til et XTERRA stævne i pro-feltet. Som Jens Emil er, så kigger han altid på, hvor han kan forbedre sig.

Der er stadig mange erfaringer, jeg skal gøre mig, før at jeg kan være med i kampen om de sjoveste pladser i løbet. Heriblandt er der en del forberedelse, samt nogle logistiske ting, der skal styr på, når man rejser langt væk hjemmefra.

GLAD FOR AT VÆRE EN DEL AF XTERRA FAMILIEN
XTERRA er specielt. Det hele handler ikke kun om tider, placeringer, hvor let ens cykel er, osv. Nej, XTERRA er meget mere end det. XTERRA er om kampen mod en selv. At kunne gøre noget man ikke troede muligt. Og vigtigst af alt – så handler XTERRA om fællesskab. XTERRA er en familie, hvor man har det sjovt og får oplevelser sammen med andre.

Det oplevede Jens Emil også i Cypern.

Stemningen var i top, omgivelserne var vildt smukke, og der har vist sig at være et super godt fællesskab i XTERRA.

GLÆDER SIG TIL RUTERNE I AARHUS OG ØRNEREDEN MED SYRE HELT OP TIL ØRENE
XTERRA er offroad sport i naturen. Og som i jo ved, så er naturen meget forskellig, i modsætning til landevejen. Vi spurgte Jens Emil ind til ruterne på Cypern, og hvordan de er sammenlignet med Aarhus.

Selvom jeg har forbedret min svømning, sluger jeg stadig en del vand under løbet, og det smagte ca. lige så dårligt som saltvandet ved Aarhus. Vandet var dog krystalklart (næsten mere klart end Aarhus Svømmestadion), og der var ikke mange bølger, selvom vi svømmede i Middelhavet. 

På cykelruten startede vi ud med en 15 min. stigning med sten og klipper, så allerede der følte jeg mig lidt på udebane, selvom jeg ellers ofte træner i bjergene omkring Silkeborgs søhøjland. Det var en meget flot og hård rute i Cypern, hvor vi cyklede oppe i bjergene, ned over fede naturlige rock-gardens og igennem bække. Der var lidt for meget grussti efter min mening, men de førte os trods alt igennem storslåede landskaber.

Den 10 km lange løbe rute var meget hurtig og flad i forhold til andre XTERRA stævner, hvilket gjorde den en smule kedelig. Ikke at jeg ligefrem savner trapperne ved Ørnereden, men der er bare noget fedt ved at have syre helt op til ørene.

SLOTH NIELSEN KOMMER TIL XTERRA AARHUS FOR AT FORSVARE SIN TITEL
Jens Emil studerer nu på Aarhus Universitet, og glæder sig til at køre XTERRA Aarhus. De sidste to år har Jens Emil vundet XTERRA Aarhus, men i 2019 bliver stævnet “peppet” lidt op, og bliver til det internationale XTERRA stævne i Danmark. Således hedder det nu XTERRA Denmark Aarhus. Det betyder bl.a. at der kommer et pro-felt, hvor Jens Emil får kamp til stregen, og skal kæmpe det bedste han ved for at vinde XTERRA Aarhus for 3. år i træk.

Men inden XTERRA Denmark Aarhus går turen til Spanien til ITU’s (International Triathlon Union) Cross Triathlon VM, som løber af stablen den 30. april i Pontevendra.

Her er målet en podieplacering i U23-klassen.

Efter Pontevedra og XTERRA Aarhus på hjemmebanen, så skal Jens Emil ud og køre flere XTERRA stævner rundt omkring i Europa i løbet af sommerferien. Al held og lykke til Jens Emil, og et stort tillykke med resultatet her fra XTERRA Nordic.

GLÆD JER TIL GODE RÅD FRA EN MTB EKSPERT
Hvordan kører Jens Emil så hurtigt på MTB, og hvordan kan det hjælpe dig som motionist? Det kigger vi nærmere på i fremtiden inden XTERRA Denmark Aarhus, hvor vi sammen med Jens Emil giver dig gode råd til, hvordan du sætter din MTB op til at køre rigtig hurtigt. Glæd dig!

KOM MED TIL XTERRA DENMARK AARHUS – DU KAN OGSÅ SAGTENS DELTAGE, SELVOM DU IKKE ER LIGESÅ HURTIGT SOM JENS EMIL
Lyder det hele lidt for hurtigt til dig. Bare rolig… SLOTH NIELSEN har fart på, men XTERRA er netop kendt for, at det er for alle. “Rigtige Mænd”-programmet på DR viste, at man kan mere end man tror. Her tog mange relativt ikke-atletiske personer den ultimative udfordring op, og viste at de kunne gennemføre en XTERRA!

Skal det være dig? Så kom med til XTERRA Denmark Aarhus den 16. juni 2019 ved Moesgaard Strand, lige syd for Aarhus. Der er garanti for smil på læben, mudder og den populære XTERRA hang-loose stemning.

Du kan vælge lige præcis den distance, der passer til dig. Vælg XTERRA Denmark Triathlon med distancen 1500m svømning, 30 km MTB og 10 km trailløb, hvis du er rimelig erfaren og skal prøve den fulde XTERRA distance. Er du dog ikke så meget til svømning, kan du vælge Triathlon med distancen 750m svømning, 30 km MTB og 10 km trailløb.

Synes du det er sjovere med cykel og løb, så hop ud i Duathlon med 5 km trailløb, 20 km MTB og 5 km trailløb.

Til sidst kan du også vælge Sprint, hvor distancen er 375m svømning, 20 km MTB og 5 km trailløb.

Ruterne i Aarhus er en god blanding af forskelligt terræn. Ruterne er designet sådan, at både nybegyndere kan være med, men også de erfarne kan give den gas og give sig selv en udfordring.

Ses vi?