HALD EGE MTB STØTTER OP OM XTERRA DUATHLON VIBORG 2018

Det er ingen hemmelighed, at XTERRA ikke kan fungere uden vores hjælpere rundt omkring i landet. En stor tak skal lyde til alle klubberne og foreningerne, der altid kommer med mange smil, mange hænder, og en XTERRA Live More-attitude, som er med til at give en unik oplevelse til jer XTERRA deltagere.

Her kan du møde den klub, der støtter op om og hjælper XTERRA Duathlon Viborg til at blive en succes den 25. februar. Nogle ting foregår bag facaden, såsom rute-opsætning, opbygning af stævneplads osv. Og andre ting foregår foran facaden, såsom rute-officials og udlevering af startnumre. Hald Ege MTB klub er klubben, der sammen med XTERRA Nordic får XTERRA Duathlon Viborg til at blive en fest.

Læs mere om Hald Ege MTB og få også et unikt lokalt indblik i området fra dem, der kender området bedst.

Hvad gør området omkring Hald Ege og Viborg unikt?
Området omkring Hald Ege, Hald Sø og Dollerup Bakker er skabt af sidste istids gletsjere, der har dannet et fantastisk område med dybe skrænter og smukke udsigtspunkter. Naturen og terrænet indbyder til spektakulære naturoplevelser for alle. Uanset om man er til fods, på hest eller på cykel. Udsigten over landskabet fra Dollerup Bakker er storslået.

Der er i området prægtige eksempler på fortidens store byggerier – fra middelalderborg til herregård. Der er en frodig fauna med fritgående heste, får, råvildt, ræv, grævling og der er set både vandstær og isfugl i området. Som mountainbiker og trailløber er der rige muligheder for at udfolde sig på de etablerede mountainbikespor, der findes i alle sværhedsgrader og derfor kan tilfredsstille de fleste cyklister og løbere uanset niveau. Området er en del af de 100 km mountainbike spor, der står færdige i 2018. Viborg by er omgivet af skove med mountainbikespor, der alle kan nås inden for 10 minutter på cykel.

Hvad beskriver Hald Ege MTB klub?
Hald Ege MTB er en relativ ny klub, der er opstået og har udviklet sig i takt med MTB-sportens fremgang.  Vi er en afdeling af foreningen Hald Ege Ravnstrup KFUM, der tillige rummer en landevejsafdeling, håndbold, bordtennis, svømning, naturfitness, fitness dance, Idræt på tværs m.m.

MTB afdelingen har en voksen- og en B&U-afdeling. I alt er vi omtrent 400 medlemmer i MTB afdelingen. Vi er en aktiv bredde-klub, der har fokus på at gøre MTB tilgængeligt for alle aldre, køn og former. Vi gennemfører vores træninger niveau-opdelt, så der er plads til både nybegynder og super-motionist. VI er ikke en licens-klub, men vi deltager flittigt i løb i nær og fjern. Det sociale og sammenholdet fylder meget i klubben. Vores træninger foregår altovervejende i Hald Ege, Dollerup, Stanghede, og Bækkelund området, mens også i de øvrige skove i nærområdet. Vi er medlem af Viborg Trail Arena, der pt. er ved at etablere 100 km MTB sport i Viborg Kommune.

Hvorfor vælger i som forening at være hjælpere til XTERRA Duathlon Viborg?

● Vi gerne vil medvirke til at formidle det superskønne område omkring Dollerup Bakker, Hald Ege og Viborg.
● Vi gerne vil medvirke til at fremme outdoor-aktiviteter generelt i vort område.
● Vi gerne vil benytte eventen til at promovere os som en aktiv og levende klub i lokalområdet.
● Vi synes XTERRA Duathlon Serien og XTERRA kulturen er super fed, og vi gerne ser løbet afholdt i vort område.

Hvad er fedt ved XTERRA Duathlon Viborg?
Både MTB- og løbe-ruten går gennem noget af Danmarks smukkeste og mest spektakulære natur. Stanghedes åbne, lyngklædte vidder med de mange gennemgående slugter danner en superflot og udfordrende scene for en fed MTB rute, der altovervejende foregår på smalle singletracks. Løberne kommer igennem smuk og gammel kroget egeskov, der folder sig ud i det gletscherskabte, kuperede terræn ved Danmarks tredjedybeste – Hald Sø.

Rammerne for en fantastisk trail oplevelse er sat – og Hald Ege MTB vil sammen de øvrige støttende klubber (Cykel-Motion Viborg og Viborg Atletik & Motion Trail) og den top-professionelle XTERRA organisation, fylde rammerne ud og medvirke til skabe en gnidningsfri afvikling af arrangementet til gavn og ære for alle dem, der har valgt at deltage i XTERRA Duathlon Viborg. Der er ingen tvivl om, at deltagerne kan vente sig høj puls, mudder, fede spor, flot natur og topmotiverede frivillige hjælpere, der vil gøre deres yderste for at skabe en uforglemmelig dag i Midtjylland.

Hvad kan man gøre, hvis man er interesseret i MTB og i jeres klub? Er der nogle åbne træninger eller et sted, man kan henvende sig?
Hvis man er interesseret i at vide mere om klubben og evt. blive medlem kan man se mere på vores hjemmeside.

Det er muligt at deltage gratis i vores åbne træninger frem til 1. april. Medlemskab af Hald Ege MTB giver tillige mulighed for frem til 1. april 2018 at deltage gratis i byens to andre cykelklubber: Viborg MTB og Cykel-Motion Viborg.

I vinterhalvåret træner klubben hver søndag kl 10:00 og torsdag kl. 18:30 fra Hald Ege Skole. Endvidere hver tirsdag kl.17.15, hvor der køres i Undallslund Plantage med udgangspunkt fra den store P-plads på Skivevej. Man møder bare op.

Hvis man er interesseret i at deltage i vores træninger, kan man blive medlems af vores lukkede Facebook-sider for enten voksne eller børn:

Voksne
Børn/Unge

Hvis man vil vide mere, så er man velkommen til at kontakte formand for Hald Ege MTB,  Brian V. Brøgger, på mail (bvb@outlook.dk) eller telefon (40105411).

Vi glæder os til at byde jer velkommen den 25. februar
XTERRA Nordic og Hald Ege MTB klub kan ikke vente til den 25. februar, hvor vi byder jer velkommen til starten på XTERRA sæsonen 2018 med XTERRA Duathlon Viborg.

Følg med i XTERRA Duathlon Viborg 2018 på Facebook-eventet her.

Visninger: 113