XTERRA AARHUS

INTRO

Velkommen til XTERRA Aarhus 2019! XTERRA byder den 16. juni på fede off-road -oplevelser og seje udfordringer, når ét af verdens største XTERRA-events afholdes ved Moesgaard Strand.

Med helt udsolgte events de tidligere år, bliver XTERRA Aarhus 2019 endnu engang en sand XTERRA-fest, med plads til alle!

Weekenden i Aarhus byder på offroad multisport i den smukke natur ved Aarhus. Indtil videre er der åbent for tilmelding til Triathlon og Triathlon Stafet. XTERRA Triathlon er til de seje triathleter, som har modet til at kaste sig ud i den fulde XTERRA-distance. Derudover er der XTERRA Stafet, hvor man som et hold af 2 eller 3 personer, kan prøve kræfter med den fulde distance som en stafet.

Følgende distancer til XTERRA Aarhus 2019 er åbne for tilmelding:

XTERRA Triathlon (søndag):
750 m svøm – 30 km MTB – 10 km trailløb

XTERRA Triathlon Stafet (søndag):
750 m svøm – 30 km MTB – 10 km trailløb
(fordelt mellem 2/3 deltagere som en stafet)

DATO & STED

16. juni 2019

Adresse: Moesgård Strand, Strandskovvej 2, 8270 Højbjerg

GPS koordinat: 56°05’18.8″N 10°14’51.5″E

TILMELDING

DISTANCER

XTERRA Triathlon-distancen byder på 750m svømning ved Moesgaard Strand, 30 km MTB i Marselisborg- og Fløjstrup Skov og 10 km trailløb i skoven og langs kysten.

Svømningen er med strandstart i sandet på Moesgaard Strand og en såkaldt Australian Exit efter første omgang på den 375m lange svømmerute, hvor der skal svømmer 2 omgange.

MTB-ruten er en blanding af alsidigt terræn og udfordrende singletrack, på store dele af det etablerede spor i skoven. Glæd dig til ruten – den har fået de bedste anbefalinger.

Løberuten har både højdemeter og fede trail-segmenter, og selvfølgelig også lidt trapper undervejs. Det er trailløb, når det er bedst.

  • 750 m Svømning
  • 30 km MTB
  • 10 km trailløb

Gør XTERRA til en hold-oplevelse og prøv kræfter med XTERRA-distancen som en stafet.

Man kan være 2 eller 3 personer på et stafethold, og stafetten gives videre efter hver distance i skiftezonen.

Ruten og distancen er den samme som den fulde Triathlon-distance, og stafetten foregår også samtidig med de andre deltagere. Der vil i 2019 være et separat område i skiftezonen til stafet-deltagere.

  • 750 m Svømning
  • 30 km MTB
  • 10 km trailløb

RUTEN

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det kræver en robust mountainbike og grovknoppede trailsko, når det udfordrende terræn ved Moesgaard skal besejres.

Ruten vil føre deltagerne gennem smukke og varierende skov- og strandområder. Der vil være dybe slugter, der skal forceres, trapper, der skal bestiges, åløb, der skal passeres, og ikke mindst bakker, der skal overvindes, på både MTB’en og i trailskoene.

Fokus har været at skabe en varieret offroad rute med hovedvægt på det tekniske og fysiske for deltagerne, og med naturen som dagsorden.

OBS! Ruterne vil blive offentliggjort løbende, når alle detaljer er på plads. Typisk offentliggøres ruterne 2 uger inden stævnet.

MARKERING AF RUTEN

Ruterne til XTERRA Aarhus vil være markeret efter XTERRA Nordics høje standard og gør det let som en leg at finde rundt på sporene. Ruterne sættes op i løbet af ugen op til eventet og når de er klar, er der fri mulighed for at teste ruterne på egen hånd.

TILMELDING & PRIS

Tilmelding sker igennem Sportstiming (klik her) og koster kr. 15,- i tilmeldingsgebyr.

Priserne til XTERRA Aarhus 2019:

XTERRA Triathlon
Kr. 799,- (til de første 400 deltagere eller indtil 7. januar)
Kr. 899,- (efter de første 400 deltagere eller efter 7. januar)

XTERRA Triathlon Stafet
Kr. 999,- (til de første 25 hold eller indtil 7. januar)
Kr. 1.199,- (efter de første 25 hold eller efter 7. januar)

Der er følgende antal startnumre til salg:

XTERRA Triathlon: 500 stk.
XTERRA Triathlon Stafet: 35 hold

Læs venligst tilmeldingsbetingelserne (se nedenfor) før du tilmelder dig.

BETINGELSER

Du bedes venligst læse tilmeldingsbetingelserne før du tilmelder dig (se dem her). Ved tilmelding accepterer du disse betingelser. Hvis du har spørgsmål vedr. tilmelding m.m. er du altid velkommen til at kontakte os.

BETINGELSER

DET FÅR DU

Triathlon, Sprint, Duathlon & Stafet:
• Live online tidstagning via Sportstiming
• Unik XTERRA badehætte
• Energigel fra PurePower
• Energibarer fra PurePower efter løbet
• Adgang til Finisher Zone
• Et varmt måltid Finisher Food i mål
• Drikkevarer i Finisher Zonen
• XTERRA Aarhus 2018 Finisher medalje
• Unik XTERRA Aarhus Finisher T-shirt i god kvalitet og åndbart materiale
• Billeder fra stævnet
• Flotte præmier og lodtrækningspræmier
… og den fedeste XTERRA-stemning!

ENERGI & VÆSKE

Der vil være væske- og energidepoter undervejs på ruten, hvor du hurtigt kan tanke energi, mens du er igang. I Athlete Guide (modtages ca. en uge før stævnet) vil du kunne finde en præcis beskrivelse af energiprodukterne i væskedepoterne, og hvor depoterne er placeret på ruten.

OM STÆVNET

XTERRA handler om at gå offroad og dyrke sport i naturen! Og ved at tage det bedste fra triathlon og mudre det til, får man
en kombination af helt unikke oplevelser og udfordringer. Det er den afslappede ”hang loose” stemning som man ikke finder mange andre steder, sammen med fællesskabet om den rå natur, der gør XTERRA til de førende offroad triathlon events inden for sporten.

I XTERRA er vi én stor familie og der er plads til alle – det handler om at blive våd, mudret til og ikke mindst prøve sine egne grænser af.

Den fulde distance begynder med svømning ud fra Moesgaard Strand. Herfra løber du som deltager op af vandet og op til skiftezonen, hvor du smider våddragten og skifter til mountainbike. MTB-ruten byder på 30 km unikke spor i det udfordrende terræn lige uden for Aarhus.

Derefter går turen tilbage igennem skiftezonen, hvor der skiftes til trailløbesko og du begiver dig ud på trailruten.
En løbetur som tager deltagerne igennem skov og strand, og som med sikkerhed nok skal trække de sidste kræfter ud af kroppen. Til sidst løber du i mål under XTERRA-portalen og kan kalde dig en ægte XTERRA Warrior!

VIDEO FRA 2017

FINISHER ZONE

XTERRA Finisher Zonen er klar til dig, når du krydser målstregen og kan kalde dig selv en XTERRA Warrior. Her får du overrakt din velfortjente XTERRA-medalje, og du kan i ro og mag få pusten og slappe af med drikkevarer og lidt lækkert, mens du giver de andre deltagere en high-five. Her finder du også dit måltid Finisher Food samt lidt drikkevarer og frugt, som er inkluderet i prisen.

STÆVNEPLADS

Stævnepladsen ligger centralt i forhold til skiftezonen og alle ruterne. Her findes registrering/information, XTERRA Shoppen, expo, salg af mad og drikke, merchandise, førstehjælp, toiletter m.m. Der er gode parkeringsmuligheder helt op til stævnepladsen.

RACE BRIEFING

Det er obligatorisk for alle deltagere at deltage i Race Briefingen kort før start. I briefingen gøres der bla. opmærksom på de vigtigste regler, aktuelle vejrforhold m.m. samt ruten gennemgås, så du er bedst muligt forberedt til din store dag.

SKIFTEZONE

Skiftezonen er afspæret, og der er kun adgang for deltagere med gyldigt startnummer. Den vil være under opsyn under hele stævnet. Der er bike racks til alle deltagere. Begge skift, T1 og T2, foregår i samme skiftezone. Løberuten går ikke igennem skiftezonen i forbindelse med, at der løbes omgange. Der er et specielt område til Triathlon Stafet i skiftezonen.

TIDSTAGNING

Tilmelding, tidstagning og resultatformidling foretages af Sportstiming. Alle deltagere vil få udleveret en startpakke med chip, startnumre m.m. Al tidstagning sker med professionelt udstyr og der vil være LIVE-dækning af alle deltagere online. Efter løbet vil der være mellemtider med bla. skiftetider i T1 og T2.

TIDSPLAN

Den foreløbige tidsplan ser således ud:
(kan ændres helt frem til stævnet)

Lørdag den 15. juni:
Kl. 11.00-17.00: Eventpladsen er åben

Søndag den 16. juni
Kl. 06.00-18.00: Eventpladsen er åben
Kl. 12.00: XTERRA Triathlon
Kl. 12.00: XTERRA Triathlon Stafet

Cykel tjek-ind i tidsrummet:

Kl. 06.00-11.30: Triathlon + Triathlon Stafet

OVERNATNING

Der vil løbende komme tilbud fra gode samarbejdspartnere, hvor du kan få fordelagtige priser på overnatning i forbindelse med XTERRA Aarhus 2019.

EXPO

På stævnepladsen vil der være en expo med sponsorer, samarbejdspartnere m.m. som vil sælge og dele ud af produkter eller hjælpe jer deltagere på anden vis. Kig forbi deres stande og bliv klogere på noget nyt.

SERVICE FOR FIRMAER

XTERRA Aarhus er en oplagt mulighed for firmaer som vil i kontakt med en alsidig og bred del af sportsfolk og motionister. Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du vil være en del af XTERRA Aarhus 2018.

REJSE INFO

Det tager ca. 20 min. i bil fra Aarhus centrum og ca. 30 min. på cykel til Moesgård Strand.

Adresse: Moesgård Strand, Strandskovvej 2, 8270 Højbjerg – GPS koordinat: 56°05’18.8″N 10°14’51.5″E

FRIVILLIG

Til et stort event som XTERRA Aarhus skal der bruges mange hjælpende hænder, og vi giver gerne noget lækkert igen som tak. Har du lyst til at være en del af det fede XTERRA Aarhus Volunteer Crew i dagene op til og på selve den 16. juni i Aarhus, så kontakt os meget gerne på info@xterranordic.com!

FØLG OS OG BLIV KLAR TIL XTERRA AARHUS 2019

SPONSORS, SUPPLIERS AND PARTNERS