XTERRA AARHUS

INTRO

Velkommen til XTERRA Aarhus 2017! I weekenden d. 3.-4. juni er det endnu engang tid til XTERRA Aarhus 2017. Efter et totalt udsolgt stævne i både 2015 og 2016 fortsætter vi med at dele ud af en masse smil, sved og tårer, når svømning, MTB og trailløb skal tilbagelægges i de smukke områder omkring Mosgaard Strand.

Vi vil i 2017 udelukkende have XTERRA Aarhus Classic om søndagen. Men der vil allerede lørdag være mulighed for XTERRA Aarhus Sprint & Duathlon, hvor vi har lavet en fed 20 km MTB-rute, hvor du får mange af de fede segmenter fra Marsellissporet med.

Hoved-distancen til XTERRA AARHUS er XTERRA Triathlon, men der er også mulighed for at prøve kræfter med andre versioner af XTERRA.

Der vil være følgende distancer til XTERRA AARHUS:

XTERRA Kids Duathlon – 1 km løb – 5 km cykel – 1 km løb (UDSOLGT)
XTERRA Duathlon – 5 km løb – 20 km MTB – 5 km løb (UDSOLGT)
XTERRA Sprint – 375 m svøm – 20 km MTB – 5 km løb (UDSOLGT)
XTERRA Triathlon – 750 m svøm – 30 km MTB – 10 km løb (UDSOLGT)

DATO & STED

3.-4. juni 2017

Adresse: Moesgård Strand, Strandskovvej 2, 8270 Højbjerg

GPS koordinat: 56°05’18.8″N 10°14’51.5″E

TILMELDING

VIDEO FRA 2016

OM STÆVNET

Kom og del en masse smil, blod, sved og tårer, når XTERRA Aarhus løber af stablen. XTERRA er verdens største offroad-triatlonserie og er kendetegnet af høj kvalitet og service. XTERRA flytter de kendte triatlondiscipliner ud i terrænet og søler dem til.

I Aarhus bliver der især budt på unikke omgivelser og fysisk og teknisk krævende ruter, der stiller krav til dig som deltager.

Som deltager får du uden tvivl mulighed for at deltage i et unikt stævne, hvor især naturoplevelsen er i fokus. Det bliver altså en dag med mange naturoplevelser og mulighed for at prøve dig selv af i en sport i hastig vækst. Hop med på vognen, få MTB’en indstillet, trailskoene renset og våddragten og svømmebrillerne “svømmet til”.

XTERRA Aarhus garanterer masser af saltvand, sand, mudder, skrænter og flotte vidder.

DISTANCE

750m svømning – 30km MTB – 10km løb

 • Svømning
 • MTB
 • Løb

RUTEN

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det kræver en robust mountainbike og grovknoppede trailsko, når det fantastiske område ved Moesgaard står på konkurrencemenuen.

Området omkring Moesgaard er helt unikt. Det byder på alt, hvad der kræves for at skabe et fysisk samt teknisk udfordrende stævne, hvor naturen bliver scenen, og deltagerne aktørerne. Ruten i Moesgaard vil føre atleterne gennem nogle af de smukkeste og mest varierede skov- og strandområder i Jylland. Der vil være dybe slugter, der skal forceres, trapper, der skal steppes, åløb, der skal passeres, og ikke mindst bakker, der skal overvindes.

Fokus har været at skabe en varieret rute med hovedvægt på det tekniske og fysiske samt flotte udsigter. Når vi bevæger os rundt i Moesgaard-skovene, vil der ikke være mere end 5 meter på asfalt.

Af hensyn til skovfogeden og beskyttelse af naturen betyder det en vis hensyntagen, hvorfor ruterne vil foregå på etablerede singletracks, skovveje, stier, trapper, broer m.m. Det fede ved dette setup er, at det, du måske ikke spotter første gang, spotter du anden gang.

AFMÆRKNING OG MARKERING
Vil være med markeringsflag foretaget før raceday, og det vil være grundigt gennemgået og testet af folk udefra. Vi kan dog ikke tage ansvar for sabotage, så vi anbefaler folk at sætte sig ind i ruterne på forhånd. Vi regner dog selvfølgelig ikke med, at sabotage bliver aktuelt.

HEAD svømmeruten går ud fra Moesgaard strand og der svømmes 750 meter, før der løbes op på stranden og ind i skiftezonen T1.

Herefter går MTB-ruten på 30 km gennem Marselisborg- og Fløjstrup Skov, med flot natur, alsidigt terræn og udfordrende singletrack.

Der sluttes af på løberuten med 10 km trailløb, hvor der løbes i både skov og bakker og hvor der venter nogle fede overraskelser et par steder.

 • Svømning
 • MTB
 • Løb

HEAD svømmeruten går ud fra Moesgaard strand og der svømmes 375 meter, før der løbes op på stranden og ind i skiftezonen T1.

Herefter går MTB-ruten på 20 km gennem Marselisborg- og Fløjstrup Skov, med flot natur, alsidigt terræn og udfordrende singletrack.

Der sluttes af på løberuten med 5 km trailløb, hvor der løbes i både skov og bakker og hvor der venter nogle fede overraskelser et par steder.

 • Svømning
 • MTB
 • Løb

Der startes med 5 km løb, før der skiftes til MTB og der tages hul på de 20 km MTB.

Ruten på 20 km går gennem det alsidige MTB-spor i Marseles Skoven og der er gode muligheder for at blive udfordret både teknisk og på konditionen.

Der afsluttes med 5 km trailløb, hvor deltagerne skal ud og prøve kræfter med et alsidigt terræn og et par trappetrin undervejs.

 • Løb
 • MTB
 • Løb

Børnene har også mulighed for at give den gas på en sjov XTERRA rute, hvor der kan prøves kræfter med løb og cykling.

Der startes med 1 km løb, på en sjov og udfordrende rute med bakker og trailløb.

Herefter 5 km cykling på store stier i området, hvor alle kan være med.

Til sidst 1 km løb, før der løbes i mål under den store XTERRA portal. (MTB er ikke nødvendig).

 • Løb
 • Cykel
 • Løb

XTERRA HEAD SVØMMERUTEN

Foregår i åbent hav ved Moesgaard Strand. Ruten vil være tydeligt markeret med store bøjer.
På Classic distancen starter alle deltagere på stranden og skal svømme to omgange på den markerede trekantbane.
På Sprint-distancen svømmes der på en kystbane, hvor alle deltagere starter i vandet.

XTERRA MTB RUTEN

Foregår på det det officielle track i Marselisborg- og Fløjstrup Skov, som er 30 km og byder på masser højdemeter. I den forbindelse sender vi et kæmpe skulderklap til folkene fra Aarhus Trail Builders.

XTERRA LØBE RUTEN

Foregår mod vandsiden på de frygtindgydende skrænter mod øst og er en runde på 5 km. Det primære underlag er skovsti, en smule strand, lidt trappetrin og en overraskelse eller to.

TILMELDING & PRIS

Tilmelding sker igennem SPORTSTIMING (klik her) og koster kr. 12,5,- i tilmeldingsgebyr.

Priserne er som følger:

XTERRA Kids Duathlon: kr. 175,-
XTERRA Duathlon kr. 450,-
XTERRA Sprint  kr. 550,-
XTERRA Triathlon kr. 750,-

Der er følgende antal startnumre til salg:

XTERRA Kids: 110 stk. (UDSOLGT)
XTERRA Duathlon: 250 stk. (UDSOLGT)
XTERRA Sprint: 350 stk. (UDSOLGT)
XTERRA Triathlon: 1000 stk. (UDSOLGT)

Læs venligst tilmeldingsbetingelserne (se nedenfor) før du tilmelder dig.

AFBUD & ÆNDRINGER

Du bedes venligts læse tilmeldingsbetingelserne før du tilmelder dig (se dem her). Ved tilmelding acceptere du disse betingelser. Hvis du har spørgsmål vedr. tilmelding m.m. er du altid velkommen til at kontakte os.

BETINGELSER

ATLET SERVICE

Triathlon, Sprint & Duathlon:
Live online tidstagning via SPORTSTIMING
Unik XTERRA HEAD svømmehætte
Energiprodukter under og efter løbet
Finisher zone med mad, drikkevarer, vand og massage efter løbet
XTERRA finisher medalje
Billeder og video
Flotte præmier
og meget mere…

Kids Duathlon:
Live online tidstagning via SPORTSTIMING
Energiprodukter under og efter løbet
Billeder og video
Flotte præmier

ENERGI & VÆSKE

Der vil være væske- og energidepoter på ruten, hvor man hurtigt kan hydrere mens man er igang. I deltagerinformationen (modetages ca. en uge før stævnet) vil du kunne finde en mere præcis beskrivelse af energiprodukterne i væskedepoterne og hvor depoterne er placeret på ruten.

FINISHER ZONE

Efter målstregen i finisher zone vil der være mad og drikkevare til alle deltagere og energi.

RedBull står klar med opkvikkende energidrik og deres DJ spiller op til god stemning.

Når du som deltager krydser målstregen, kommer du ind i finisher zonen. En afgrænset zone, hvor der kun er adgang for atleter. I finisher zonen er der drikkevare, RedBull og lidt hurtig energi, og der er mulighed for at komme til hægterne igen, på en bænk.

Hvis du har deltaget i en distance, hvor der er et finisher måltid inkluderet, kan du umiddelbart efter målgangen få serveret din mad. Dine pårørende har også mulighed for at købe et måltid mad og drikkevare, og I kan allesammen nyde det på vores borde/bænke.

Under hele stævnet vil XTERRA teamet og alle tilskuerne sørger for god stemning på bedste XTERRA manér.

STÆVNEPLADS

Stævnepladsen ligger i forbindelse med skiftezonen og centralt i forhold til alle ruterne. Her findes registrering/information, expo, forplejning, massage, salg af merchandise, førstehjælp m.m. Der er gode parkeringsmuligheder helt op til stævnepladsen.

SKIFTEZONE

Skiftezonen er afspæret og der er kun adgang for deltagere med gyldigt startnummer og vil være under opsyn under hele stævnet. Der er bikeracks til alle deltagere samt stor bagagepose. Begge skift, T1 og T2, foregår i samme skiftezone – MTB-ruten og løberuten går ikke igennem skiftezonen i forbindelse med at der løbes omgange.

RACE BRIEFING

Det er obligatorisk for alle deltagere at deltage i race briefingen, kort før start. I briefingen gøres der bla. opmærksom på de vigtigste regler, aktuelle vejrforhold m.m. samt ruten gennemgåes.

TIDSTAGNING

Tilmelding, tidstagning og resultatformidling foretages af SPORTSTIMING. Alle deltagere vil få udleveret en startpakke med chip, startnumre m.m. Al tidstagning sker med professionelt udstyr og der vil være LIVE-dækning af alle deltagere online. Efter løbet vil der være mellemtider på alle 3 ruter samt skift T1 og T2.

TIDSPLAN

Den foreløbige tidsplan ser således ud:
(opdateres løbende)

 

Lørdag d. 3. juni:
Kl. 08.00-15.00: Stævnepladsen er åben.
Kl. 10.00: XTERRA Kids Duathlon
Kl. 11.15: XTERRA Duathlon
Kl. 11.15: XTERRA Sprint Heat 1
Kl. 11.25: XTERRA Sprint Heat 2
(Cykel tjek-ind i tidsrummet 08.00-10.30)

Søndag d. 4. juni
Kl. 07.00-17.00: Stævnepladsen er åben.
Kl. 10.00: XTERRA Triathlon Heat 1
Kl. 10.30: XTERRA Triathlon Heat 2
Kl. 11.00: XTERRA Triathlon Heat 3
Kl. 11.30: XTERRA Triathlon Heat 4

(Cykel tjek-ind i tidsrummet 07.00-09.30)

EXPO

På stævnepladsen vil der være en EXPO med sponsorer, samarbejdspartnere m.m. som vil sælge og dele ud af produkter eller hjælpe deltagerne på anden vis. Kig forbi deres stande og bliv klogere på noget nyt.

SERVICE FOR FIRMAER

XTERRA AARHUS er en oplagt mulighed for firmaer som vil i kontakt med en alsidig og bred del af sportsfolk og motionister. Du er meget velkommen til at kontakte os hvis du vil være en del af XTERRA AARHUS 2017.

REJSE INFO

Det tager ca. 20 min i bil fra Aarhus centrum og ca. 30 min på cykel til Moesgård Strand.

Adresse: Moesgård Strand, Strandskovvej 2, 8270 Højbjerg – GPS koordinat: 56°05’18.8″N 10°14’51.5″E

FRIVILLIG

Til et stort event som XTERRA AARHUS skal der bruges mange hjælpende hænder og vi giver gerne noget lækkert igen som tak. Har du lyst til at være en del af det fede XTERRA team d. 12. juni i Aarhus, så kontakt os meget gerne!

FACEBOOK

SPONSORS, SUPPLIERS AND PARTNERS