Møns triatlet melder klar til klinte-udfordringen!

De fleste på Møn kender ham bedst som lokal entreprenør og som driftig ejer af Hotel Stege Nor. Men den 44-årige Jens Houmølle har i høj grad også en anden passion, som tager en del tid ugentligt. Den passion er triatlonsporten, og søndag den 31. maj har derfor længe været reserveret i Jens Houmølles kalender.

 

Skærmbillede 2015-05-29 DR P4

 Fredag morgen var Jens Houmølle fra Møn på besøg i DR P4 Sjællands studie for at fortælle om XTERRA. Foto: DR P4’s Facebookside

 

Denne dag kommer XTERRA nemlig til Møns Klint og afvikler både en triatlon- og en duatlon-konkurrence. Og naturligvis er en af Møns eneste aktive triatleter tilmeldt.

 

”Vi er jo ikke mange triatleter på Møn, så jeg glæder mig rigtigt meget til det løb! Der er jo i høj grad tale om min hjemmebane, så jeg håber meget, at jeg kan gøre en god figur,” fortæller Jens Houmølle, der ugentligt bruger rigtigt mange timer på træningen.

 

Han vil dog ikke ud med, hvilken placering han regner med at opnå. Men ambitionerne om at gøre det godt på hjemmebanen skinner tydeligt igennem. ”Nu kender jeg jo ikke så mange af de andre deltagere på startlisten. Men jeg føler mig i rigtig god form for øjeblikket. Og så håber jeg, at lokalkendskabet især på det krævende spor i Klinteskoven giver mig en lille ekstra fordel,” afslører han.

 

Klar til hjemmebanen

Det er på ingen måde første gang, at Jens Houmølle skal i aktion i en større triatlon-konkurrence. Men det er absolut første gang, at han skal køre et så stort løb så tæt på hjemmet.

 

”Jeg startede med triatlon i 2010, da en fodbold-skade tvang mig til at kigge efter alternativ motion. Jeg kunne mærke, at jeg savnede kicket ved at være fysisk aktiv. Så skaden skabte nærmest et vakuum hos mig.”

 

Hør Jens Houmølle på besøg i P4 Sjællands morgenstudie fredag den 29. maj… (eksternt link, åbner i nyt vindue)
Men det var med en vis usikkerhed, at de første konkurrencer blev gennemført. ”Jeg tilhørte vel det, man med rette kan kalde den helt tunge del af feltet,” fortæller han, og korrigerer herefter sig selv. ”Sandheden er vel nærmere, at jeg mere eller mindre blev kørt helt baglæns ud af brættet,” lyder den leende beskrivelse af deltagelsen i de første par løb.

 

Kom ud af busken

Siden da er både formen og præstationerne blevet markant forbedrede. Men det ændrer ikke på, at Jens Houmølle rigtigt godt kan forstå, hvis der er mange, der overvejer at deltage i XTERRA Møns Klint, men er lidt tilbageholdende med at tilmelde sig.

 

”Jeg har snakket med en del lokale, der faktisk har en potentiel deltager i maven. Mit råd til dem er, at de bare skal tage og kaste sig ud i det! For det her er en enestående chance for både at støtte op om et godt, lokalt initiativ, og samtidig prøve at deltage i et større konkurrence-setup, uden at man skal rejse hundredevis af kilometer for at komme frem til start!”

 

Hvis den fulde XTERRA Møns Klint på 750 meter svømning, 30 kilometer på mountainbike og 10 kilometer terrænløb virker afskrækkende, så findes der flere alternativer. Man kan for eksempel godt nå at tilmelde sig på dagen til søndagens duatlon-distance, der først byder på løb fra stranden op ad de 497 trappetrin til skiftezonen, efterfulgt at 10 kilometer på mountainbike og 5 kilometer løb. Er man mere til kun at løbe, så afvikles det populære terrænløb Klinteløbet lørdag. Her kan man dyste over 5 eller 10 kilometer-distancen.

 

Eftertilmelding foregår på løbsdagen i GeoCenter Møn Klints forhal mod et lille ekstra gebyr.

 

Læg mærke til at:

  • Et startnummer til en af weekendens løb giver samtidig et gratis årskort til GeoCenter Møn og mulighed for at tage op til fire gæster med ind til halv pris.