CHRIS FISCHER KOMMER TIL XTERRA DUATHLON REBILD EUROPEAN CHAMPIONSHIP 2018

2018 bliver et rigtig spændende år for offroad triathlon og XTERRA. Og det har fået en fra eliten til at melde sin ankomst til XTERRA. Det er Chris Fischer, der er en erfaren herre i triathlon og har et CV med mange flotte præstationer i landevejs-triathlon. Derudover har han en passion for sporten, som bestemt kan mærkes. Chris’ passion, niveau, mål og dedikation har gjort, at Chris er blevet udvalgt som XTERRA Ambassadør.

Mød her Chris Fischer og læs om vejen ind i offroad triathlon, ambitionerne, forventningerne til sin første XTERRA i Rebild den 22. april samt om gode råd for at få succes til XTERRA Duathlon Rebild European Championship, når starten går om lidt over 1 uge.

Mød Chris Fischer
Mit navn er Chris Fischer. Jeg er 35 år, gift med Sissel og far til Maise på 7 og Gry og Ida på 6 år. Jeg har dyrket triathlon siden jeg var 12 år, har kørt på ungdoms, junior og senior landsholdet og deltaget i flere internationale mesterskaber igennem årene. Senest er det blevet til nogle gode sæsoner som elite triathlet, hvor jeg både nationalt og international har kørt podieplaceringer hjem. Jeg elsker sporten ind til benet.

Begejstring og ambitioner ledte Chris til XTERRA
Jeg kom egentlig ind i offroad triathlon lidt ved et tilfælde. Jeg har brugt MTB som supplerende træning de seneste 2-3 vintre og har fundet det sjovt. Jeg kørte BMX i mine unge dage – i en 6-7 år, så har stadig lidt tekniske evner i forhold til at manøvrere offroad. Min træner Michael har nok bemærket begejstringen min dagbog, og der er kommet mere og mere ind af den slags i træningen. Jeg ynder også at løbe offroad, trail m.m. Det passer godt til mig som atlet, da jeg er råstærk, men knap så hurtig. Jo, så Michael foreslog mig at prøve kræfter med VM Cross Triathlon på Fyn, og der skal man jo kvalificere sig til XTERRA Aarhus, så her har i mig.

Forventningen til XTERRA Duathlon Rebild er en god træningsdag med fuld gas
Jeg forventer en god træningsdag, hvor jeg kører alt hvad remmer og tøjler kan holde, ser hvad det bliver til og tager gode lærepenge med hjem til de kommende events. Jeg har langt til mit A-stævne, og det bliver rigtig rart med en form tester ift. XTERRA Aarhus, VM mm. Desuden har jeg ikke kørt løb på MTB i mange MANGE år, så jeg får også at se, om jeg er så ferm til det, som jeg tror ift. konkurrenterne.

Målene for sæsonen står klart – Ironman Copenhagen og Cross Triathlon
Mit hovedmål er Ironman Copenhagen og dernæst VM Cross Triathlon – i omvendt rækkefølge rent dato mæssigt, men prioriteringen er Ironman Copenhagen. Jeg har planer om at få kørt så mange af XTERRA stævnerne som muligt herhjemme og overvejer om de øvrige nordiske events, som f.eks. XTERRA Norway Norefjell, kan passes ind i programmet. Jeg ser det som en rigtig fed udfordring. God træning i det område, hvor jeg halter – nemlig top power og høj-intensivt arbejde, som jeg håber jeg kan drage nytte af på halv og hel jernmands-distancerne.

Chris ser frem til at køre i Rebild – som han ser som “et helt vildt lækkert sted på Danmarkskortet”
Jeg ser frem til at blive målt og vejet. Jeg er jo rookie, og det er jeg ikke vant til. Udover det er området velkendt, da min svigerfamilie bor kort derfra. Og jeg synes det er et helt vildt lækkert sted på Danmarkskortet. Jeg glæder mig til at mærke den specielle stemning, der bliver talt meget om ift XTERRA og offroad triathlon/duathlon, som værende helt unik og møde nogle nye mennesker, som jeg kan lære af, selv om jeg efterhånden har prøvet rigtig meget i den tid, jeg har dyrket sport.

Læs 3 gode råd fra Chris til at få succes til XTERRA Duathlon Rebild European Championship

1. råd: Du har forberedt dig fysisk til racet, sørg for at du også er forberedt teknisk og har udstyr, der kan klare strabadserne. Gå tingene igennem og prøv evt. at rulle en tur på ruten, så du er forberedt på de lettere tekniske passager og ved at udstyret holder.

2. råd: NYD DET. Få det bedste ud af dine evner og giv den alt hvad du har. Det er verdens bedste følelse at krydse en målstreg og være tilfreds med sin indsats.

3. råd: Snak med nye mennesker, nyd stemningen bagefter, bliv lidt og bliv hængene i den følelse du forhåbentlig har omkring at være tilfreds med dig selv og din indsats. Mandagen kommer hurtigt igen, men det er fedt at sidde i middagspausen og tænke tilbage på en god weekend, hvor man også har snakket med nye mennesker eller har haft en god social oplevelse. Det giver blod på tanden til mere.

KOM TIL XTERRA DUATHLON REBILD EUROPEAN CHAMPIONSHIP OG KØR MOD CHRIS FISCHER
Vi er glade over at have Chris som XTERRA Ambassadør, og til at byde ham velkommen i XTERRA-verdenen. Læs mere om Chris her og kom selv til Rebild for at køre mod ham og alle de andre fra eliten. Som altid – XTERRA er for alle – både for eliten og nybegynderne.

Og glæd jer til at høre mere herinde om Chris og hans rejse frem mod VM Cross Triathlon, hvor kvalifikationen går igennem XTERRA Aarhus den 10. juni.

Husk at følg med på Facebook her for XTERRA Nordic generelt, og på Facebook-eventet her, hvor du vil blive holdt opdateret om ting op til stævnet og under stævnet.

Visninger: 225