XTERRA NORDIC – OM OS

Running26 Events er firmaet bag XTERRA Nordic og alle XTERRA Nordics stævner. Vores mål er at udvikle unikke stævner deriblandt nationale mesterskaber i Sverige, Norge og Danmark lige så vel som en lang række off-road duathlon løb.

Vores hovedfokus er XTERRA triathlon, men mange af vores events vil også være trailløb, moutainbikeløb samt familie aktiviteter/begivenheder. Ved vores hovedstævne, XTERRA Denmark, konkurrerer professionelle atleter om store pengepræmier og age-group atleter kan kvalificere sig til verdensmesterskaberne i XTERRA på Maui, Hawaii. Der tildeles 50 pladser til VM.

Vi er glade for at have Team Snabbare som organiseringspartner for XTERRA Sverige. Team Snabbare er den førende udbyder af diverse træningsydelser til svømmere, cyklister, løbere og triathleter. De har stor erfaring med at organisere store begivenheder, hvilket de gør hver uge henover sommeren. Derudover laver de træningslejre for triathleter i både Sverige, Mallorca og Syd Afrika.

XTERRA er den største off-road multisport begivenhed i verden. Det er en ekstrem konkurrence, der indeholder både svømning, mountainbike og trailløb.

XTERRA disciplinen er beskrevet som værende en blanding af både triathlon og moutainbike, men også “survival of the fittest”.

Den typiske distance er 1,5 km svømning, 30 km mountainbike og 10 km trailløb. Ruterne er designet således at det tager de professionelle ca. to en halv time at gennemføre.

I XTERRA Triathlon udgør svømningen generelt 10% af den totale gennemførelsestid, hvor mountainbike udgør 65% og løb 25%.

XTERRA WOLRD WIDE

Den Hawaiianske fjernsyns- og marketingsbegivenhed, TEAM Unlimited LLC, opfandt sporten tilbage i 1996. Det startede med et enkelt løb på Maui og har nu udviklet sig til XTERRA World Tour med mere end 175 løb i 17 lande.

Der er mere end 35 XTERRA mesterskabsstævner, hvor top udøverne i hver age group kvalificerer sig til XTERRA World Championship på Maui. Heriblandt er der 13 Europæiske XTERRA mesterskabsstævner.

Selvom det er et faktum, at nogle af verdens bedste triathleter, mountainbikeryttere, løbere og adventure-løbere deltager i XTERRA, så er sporten fokuseret på meget mere end bare elitedeltagelse. Ud over konkurrence så handler XTERRA om fællesskab, kammeratskab, eventyr samt at promovere den sunde, aktive, udendørs livstil blandt mennesker i alle aldre. Som et resultat heraf, vil du ved de fleste af vores events opleve at XTERRA også arrangerer trailløb, cykelløb, løb for børn, svømmeløb og stafetløb for hold, samtidig med XTERRA-hovedstævnerne.

XTERRA TRIATHLON

  • 1500m SVØM
  • 30km MTB
  • 10km LØB

XTERRA DUATHLON

  • 5km LØB
  • 15km MTB
  • 5km LØB

XTERRA SWIMRUN

  • LØB
  • SVØM

XTERRA NORDIC

XTERRA PLANET

SWIMRUN NORWAY

HOLDET BAG XTERRA Nordic & Running26 Events

xterra-andreas

Andreas, XTERRA Nordic

xterra-patrick

Patrick, XTERRA Nordic

xterra-kenneth

Kenneth, Running26 Events

Rene, Running26 Events

XTERRA Uhd

Kristian, CEO Running26